Naturlige attraktioner på øen Cypern

Den smukke ø Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet, syd øst for Grækenland og syd for Tyrkiet. Øen har et mildt klima og har en rig naturarv.

Følgende er blot nogle få af de mange naturlige attraktioner for besøgende at udforske på deres ferie til Cypern.

Strande

Cypern byder på en række forskellige strande, der passer til alle. Disse omfatter gyldne, hvide og mørke sandstrande, sten- og stenstrande, isoleret i grønne eller ørkenmiljøer, lagunestil til grove havlignende farvande; denne liste går videre og igen. Alle strande er meget rene med mere end 50, der er blevet tildelt det blå flag. Mere end 30 af øernes strande har faciliteter til handicappede besøgende.

Ayia Napa Nissi Beach, Protaras Bay Beach og Konnos Beach i øst har bløde gyldne sand og roligt klart vand, mens strande i Larnaca har meget mørkere sand. Limassol strande har mange hoteller lige ved kysten, mens Pissouri der er høje klipper på to sider af bugten. Paphos strande ligner dem, der findes i Limassol, men hvis du leder efter mere isolerede strande, skal du gå til Latchi eller Polis. For fuldstændig isolation vil Lara-kysten, vest for Akamas-halvøen, give dig den fuldstændige ensomhed, du leder efter! Nogle af strande øst for Limassol er helt fantastiske med en kombination af hvid sten og mørkt sand. Vær opmærksom på, at havene på vestkysten nord for Paphos har en tendens til at være meget hårdere end i andre dele af øen.

Vandreture og vandreture

Vandrere og vandrere er forkælet for valg på Cypern. Troodos-bjergene og Paphos-skoven byder på mange vandreture i frodige grønne omgivelser, herunder Platy Valley, Cedar Valley og Caledonia Waterfalls.

Mens du går i Troodos-bjergene, kommer du over nogle interessante (menneskeskabte) venetianske broer, små vandfald (de bedste er i Platres-området) og gamle træer. Ca. 30 af disse træer er blevet erklæret som “naturlige monumenter”, hvor alle er mere end 100 år gamle og nogle over 1000 år gamle.

Dæmninger og søer

Mange besøgende på Cypern er ikke klar over, at øen har mange vådområder og dæmninger. Mange vådområder tiltrækker ivrige fuglekikker, mens dæmningerne tiltrækker lystfiskere. De vigtigste vådområder findes i Akrotiri og Larnaca, og nogle af de mest interessante dæmninger er Lefkara Dam, Evretou Dam og Xyliatos Dam.

Mange vandrere finder sommervarmen for varm til alt for at udøve og foretrækker at besøge øen i det tidlige forår, når bjergene er grønne og grønne med frugttræer i fuld blomst. Temperaturer i foråret er i 20’erne med masser af solskin, perfekt til at opdage Cypern til fods. Der er altid masser af sidste øjebliks ferie til Cypern over hele internettet, perfekt til at opdage øens naturlige vidundere.

Skriv et svar